NOVA MISELNOST

Zakaj so nekateri uspešnejši? Kako ustvariti učinkovite in uspešne spremembe?


Problemov ne moremo rešiti z enakim načinom razmišljanja, kot smo ga uporabljali, ko smo jih ustvarili. Albert Einstein

Vam naslednje zveni nekam znano? “Kriza je. Konkurenca je huda. Nemogoče je delati bolje od naše konkurence. Stranke hočejo samo čim nižjo ceno. Poslovni načrt je nerealen; ciljev ni možno doseči.” In potem v službi cele dneve garate, zanemarjate sebe in svoje interese, rezultati pa niso taki, kot bi si želeli sami in kot pričakujejo nadrejeni …


Za trenutek še malo pomislite, kaj pri tem doživljate … Ali pri delu s strankami občutite tesnobo? Se bojite, da vas bo stranka zavrnila? Vidite številne ovire pri vašem delu? Vas sodelavci ali določene situacije iritirajo, živcirajo, jezijo? Doživljate kaj podobnega tudi v privatnem življenju? Vas muči glavobol, imate morda težave z živci, želodcem? Ste morda pogosto bolani, pa zdravniki ne najdejo vzroka za bolezen?
nova miselnost

 

Pogost vzrok za opisana stanja so naša prepričanja in omejitve. Največkrat so izven zavestnega doživljanja, trdno zasidrana globoko v nezavednem. Čustva, kot na primer jeza, strah, ljubosumje, tesnoba in obup, nam praviloma kažejo na taka nezavedna prepričanja. Pogosta negativna čustva pa vodijo v bolezni. Vzemimo za primer "bolezen sodobnega časa" – rak. Pogosti vzroki zanj so sovraštvo in stres, občutek nevrednosti, potlačena jeza, zagrenjenost in zamera ipd.

 

Prepričanja pa vplivajo tudi na naše delo in kariero, na uresničevanje osebne vizije in ciljev, kot tudi vizije in ciljev skupin in organizacij, pa tudi na medosebne odnose.

 

Nezavedna prepričanja je težko spreminjati z logiko racionalnega mišljenja, zato uporabljamo tehnike za delo na nivoju nezavednega. Posledice so učinkovite spremembe na vseh področjih življenja – poslovnem in osebnem.

 

Udejanjanje vizije in strategije, doseganje poslovnih ciljev, izvajanje organizacijskih in tehnoloških sprememb, realizacija projektov in izboljšanje organizacijske klime so samo nekatera izmed področji, kjer se učinki pokažejo v kratkem času in so tudi enostavno merljivi.

 

Delavnice in individualna srečanja, ki jih na tem področju izvajajo sodelavci Instituta, so namenjena posameznikom in skupinam, ki si resnično želijo učinkovitih sprememb.


prepričanja, blokade, obvladovanje sprememb, organizacijske in tehnološke spremembe, projekti, vizija, strategija, strateški poslovni načrt, poslovni cilji, organizacijska klima, medosebni odnosi, učinkovitost in uspešnost

NOVICE

Vabljeni na ogled spletne strani PrebojneSpremembe.si
Splet, 3.1.2017
Spremeni miselnost, spremeni življenje. več..


Sprostitev potencialov zaposlenih
Portorož, 13.11.2015
Referat na konferenci Slovenskega združenja za kakovost in odličnost. več..


ISO 9001:2015 in akreditacijski standardi
Brdo pri Kranju, 3.12.2015
Predavanje na Dnevu akreditacije. več..


Uspešno delo na EU projektu v Gani
Ljubljana, 15.10.2015
Akreditacijski organ kmalu tudi v Gani.

O INSTITUTU

 

Institut SCIENTIS je bil ustanovljen 17. oktobra 2006 in kot neprofitna organizacija (zavod) ter z namenom:

 

- raziskav in razvoja na področju managementa in drugih področjih, ki prispevajo k uspešnejšemu in učinkovitejšemu poslovanju organizacij; več >>>

OSNOVNI PODATKI

 

Naziv: Institut SCIENTIS

Naslov: Nade Ovčakove 9a, 1000 Ljubljana

Telefon: 051 427 405

E-pošta: info(at)scientis.si

ID za DDV: SI12505552

MŠ: 2237385

Direktor: mag. Peter Kunc

 

Institut je vpisan v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod vložno številko 1/45303/00.I

POSTAVITE VPRAŠANJE

Pišite nam na info(afna)scientis.si

NAROČILO NA E-NOVICE

Pripavljamo se na nov zakon GDPR, za več informacij o novicah nas prosim kontaktirajte na info(afna)scientis.si